Laddar Evenemang

I Dramatens gamla biljettkontor huserar Dramatenbaren, en plats där man kan ta del av livescen, väldigt bra mat till bra pris, genomarbetad drinklista och service i en helt unik miljö!

THE BEETERS

Bandet har sin hemvist i Stockholm där de spelar året om på olika musikställen, ibland tillsammans med spännande gästartister. The Beeters består av 7 medlemmar som fullkomligt älskar musik och som lägger ned sin själ i sitt arbete, vilket märks i musiken som i det närmaste får ett eget liv. De grundades den 28:e december 2000 och har sedan dess underhållit Stockholm tillsammans vid varje givet tillfälle och kommer att fortsätta att göra exakt det.

Att det svänger om The Beeters råder det ingen tvekan om, och bandet är så fyllt av energi att det inte kan vara annat än medryckande. Om man skulle beskriva musikstilen skulle det vara New Orleans Rhythm’n’Blues varvat med Rock’n’Roll. Några av de största kännetecknen för just New Orleans R&B är att låtarna är oerhört rytmiska och innehåller komplexa stycken av piano och blåsinstrument, som The Beeters varvar med en samling andra instrument för att få till ett eget och definitivt unikt sound

Musikstilen har, som namnet antyder, sitt ursprung i New Orleans som ligger i staten Louisiana i USA. Förutom att flera olika musikstilar utöver Rhythm’n’Blues har sitt ursprung där så är det även hem för ett stort antal välkända artister. Musik är en stor del av vardagen i området och flertalet olika firanden finns för att fira den stolta musiktraditionen, varav kanske en av de största är den välkända Mardi Gras-festivalen. Det är med andra ord inte särskilt förvånande att en såpass älskvärd musikstil har rötterna där, och det finns mycket inspiration att hämta från de lokala artisterna.

För att få till en riktigt svängig repertoar har bandet såväl influenser och låtar från ett stort antal artister och som framförs på The Beeters vis. Bland andra Professor Longhair, Smiley Lewis, Little Richard, Ernie K-Doe, Aaron Neville, Dr John, Huey Smith, Irma Thomas, Li’l Millet, Ray Charles, Joe Liggins, Ella Fitzgerald, Roy Montrell och Art Neville finns representerade bland låtarna. De skulle dock kunna sjunga om en tapet och ändå få det att låta helt fantastiskt, vilket är en av deras stora styrkor och som gör att de står ut från mängden.

http://thebeeters.se/

Dramatenbaren (ingång via Dramatens huvudentré, dörren längst till vänster), Nybroplan, 17-00 live ca 20, 150 kr i dörren

VÄLKOMNA

www.facebook.com/dramatenbaren/

Till toppen