Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

OM UPPSÄTTNINGEN

Datum: 1 februari, 1 mars, 12 april, Dramatenbaren
Speltid: 1 timme

En serie föreställningar med nya dokumentära berättelser vid varje tillfälle.

Radioprogrammet Svenska berättelser bygger på lyssnarnas egna historier, skrivna och berättade av dem själva. Nu flyttar berättelserna, och lyssnarna, in på scenen i ett samarbete mellan Sveriges Radio och Dramaten.

Medverkar på scenen gör en lyssnare med sin egen berättelse, en musiker och en spoken word-artist. Regi av Niklas Mesaros, som även regisserar Spoken word på Dramaten. Producent och dokumentärt textansvarig: Ola Hemström, Sveriges Radio.

Radioprogrammet Svenska berättelser tilldelades våren 2013 Public Service klubbens Ikarospris för Erika Svantesson berättelse ”Det omöjliga valet.”

Medverkande 1 februari

Anders Södergård – Den livsbejakande Örebroläkaren upptäckte vid 25 års-ålder en hjärntumör som han fortfarande lever med. Anders välkomnar hela känsloregistret och vill utmana alla han möter att ta tillvara på livet. För att en dag ska vi alla dö men alla andra dagar ska vi leva.

Ismael Ataria – Ismael är poet, författare och musiker från Hagfors, Värmland. Han uppträder och föreläser runtom hela Sverige och blandar ljus, mörker, skratt och tårar i en poetisk symbios.

Lisa Grotherus – Musiker, kompositör med klarinett och basklarinett  som huvudinstrument. Lisa har musikaliska rötter i jazzen med grenar som sträcker sig naturligt mot blues, folk- och popmusik. Hon skriver inte bara musik åt sina egna band, utan jobbar även som teatermusiker och har gjort filmmusik samt konstprojekt.

Fri entré

Till toppen