Laddar Evenemang

 

ORKID + MIRAMIS på Dramatenbaren 8/5!

 

I Dramatens gamla biljettkontor huserar Dramatenbaren, en plats där man kan ta del av livescen, väldigt bra mat till bra pris, genomarbetad drinklista och service i en helt unik miljö!

 

ORKID

 

ORKID, aka Matilda Melin från norra Sverige fortsätter att slå oss med häpnad släpp efter släpp. Det är svårt att inte förälska sig i ORKID’s själfulla, personlighetspräglade och väsentliga indie-electro-pop med sin unika röst tillsammans med den oemotståndliga skönhet både på insidan och utsidan.

Det 21-åriga stjärnskottet bor nu i Stockholm, som präglas av modern popmusik runt varje hörn. Men Matilda var klassiskt skolad singer/songwriter som Nat King Cole and Sam Cooke, vilket man hör i ORKID’s unika kvalité hon besitter.

Som 16-åring gjorde Matilda ett smart val genom att använda sig av musiktävlingen”Idol” som en plattform för att göra sig hörd och hon lämnade både publik och jury häpnade av hennes världsklasspotential. För att ta framgångarna vidare gick hon klart skolan och tog studenten, finslipade på sina songwiriting- och liveframträdande-skills och utvecklades till en av Sveriges mest spännande artistexporter att hålla ett öga på.

ORKIDs senaste release ”Wasted” blev enormt uppmärksammad från bloggare, radio och musikredaktörer runt om i världen. ”Wasted” hamnade på 21 st olika ”New Music Friday”-listor på Spotify, däribland USA och UK, och nådde toppen av Hype Machines hetaste lista.

Nya singeln ”So Rude” (skriven tillsammans med Lucas Nord, USA-liste toppare) styr ORKID i en ny riktning, där hon visar sin urbanska sida. Denna unga, unika talang slutar aldrig att förvåna oss.

ORKID delar med sig av sina tankar kring ”So Rude”: ”So Rude skrevs utan tanken på någon speciell person. Jag och Lucas satt på en restaurang och vi skrev låten om alla oförskämda gäster man träffar på varje dag. Jag gillar idén när man hör låten så tror man att den handlar om en relation, men när man vet den egentliga bakgrunden så är det ganska roligt”.

 

https://open.spotify.com/artist/2fTfS7krIHHUCF6dRQmbkG

https://www.facebook.com/itsorkiid/

 

 

MIRAMIS

 

Emil Berg är småstads-låtskrivaren, artist och producent som startade sitt första band ”The Majority Says” vid 14 års ålder.

Efter 10 år av turnerande i länder som Tyskland, Österrike och Frankrike startade Emil sin solokarriär 2015. Soloprojektet resulterade i mer än 30 miljoner streams och en svensk billboard-etta med sommarhitsingeln ”Du Swipar Höger”.

 

Miramis är Emil Bergs senaste projekt där elektroniska beats möter naturen och organiska element. Hans debutsingel ”Suppressing Me” innehåller en blandning av filmisk, minimalism- och folkmusik, kombinerad med starka popmelodier.

Emil hittar sin inspiration till att skriva låtar genom en alternativ väg att leva, med meditation, healing och fantasi. Hans texter är väsentliga, skrivna ur ett personligt perspektiv och är oftast baserade på känslan där drömmar möter verklighet.

 

https://www.facebook.com/itsmiramis/

https://open.spotify.com/artist/1gQ6CR4OSuzDZKloiSfed8

Dramatenbaren (ingång via Dramatens huvudentré, dörren längst till vänster), Nybroplan, öppet 17-23, live ca 21, fri entré

 

VÄLKOMNA!

www.facebook.com/dramatenbaren/

 

Till toppen