Laddar Evenemang

“Min Stora Kärlek” som släpps den 22 Februari blir Moto Boy’s första låt på svenska, och den första låten från den till hösten kommande skivan. Det är också namnet på den turné han gör i April på små, exklusiva venues i Sverige.

“Hösten 2018 firade jag av de första 10 åren som artist med en jubileumsturné och nu smäller jag igång nästa decennium med en ny skiva på ett nytt språk.”

På scenen i April har han med sig Tittie och Pikko, trummor och synthar, samma explosiva band som lyfte taken på jubileumsturnén 2018, och live på scenen för första gången på 10 år kommer vi se PIKKO som efterband.

Moto Boy – Min Stora Kärlek TOUR

10 April – Dramatenbaren – Stockholm
11 April – Nefertiti – Göteborg
12 April – Kafé De Luxe – Växjö
13 April – Plan B – Malmö

https://www.facebook.com/motoboymusic/
http://motoboymusic.com/

Dramatenbaren (ingång via Dramatens huvudentré, dörren längst till vänster), Nybroplan, 17-00 live ca 20, 250 kr (biljetter säljs via Tickster: https://secure.tickster.com/pph5hhevua9rpkp)

VÄLKOMNA

www.facebook.com/dramatenbaren/ 

 

Om singeln Phonophobia

Synthwave duon aux animaux har släppt sin nya singel Phonophobia den 21:a Februari. Singeln är aux animaux andra från uppkommande EP:n Stockholm Synthrome som släpps i April 2019.

Efter att ha skrivit mer politiskt laddade låter på debut EP:n Black Holes, testar bandet nu ett annat uttryck genom att skriva från ett mer personligt perspektiv. Sångarsken Ghosty har i flera år lidit av hyperakusi och under tiden hon skrev Phonophobia hennes ljudkänslighet nådde en punkt som ledde henne in i en depression. Låten handlar om detta och känslan av att vara nära slutet.

Melankolin i musiken understöds av mörka synthslingor och en säregen sång med inspiration från musik från 80-talet. Bandet har skrivit och producerat musiken själva. För första gången har de fått hjälp med mixningen som har gjorts av Lars Villumsen och mastringen som har gjorts av Boombridge Studios. Singelns omslag gjorts av Collin Snider av Dreamboat VISTA.

Phonophobia släpps den 21:a Februari och bandet firar releasen med en spelning på Scala teatern ihop med Deathsex och The Isolation. Kvällen arrangeras av Klubb Död.

 

Biografi

Ghosty och Jons möttes i Stockholm i slutet av 2015 och bildade aux animaux. Duon släppte två singlar sommaren 2017, vilket följdes upp med spelningar i Tyskland, Finland och Sverige. Deras musik blandar samplade elektroniska trummor och analoga synthar med en unik sångröst.

Ghosty är en självlärd musiker som har arbetat som professionell basgitarrist under flera år. Hon sjunger och växlar mellan theremin och basgitarr på scenen. Jons har en bakgrund som klassiskt tränad musiker och skapar den bakomliggande ljudbilden.

Om EP:n Black Holes

aux animauxs debut-EP Black Holes släpptes den 19:e januari 2018. EP:n består av fyra låtar som skrevs under en tvåårsperiod då bandet levde och verkade i Tyskland, Frankrike och Sverige. Black Holes är ett DIY-projekt där bandet har tagit varje steg på egen hand – från den första röstinspelningen till den sista mastringen.

EP:n har fått bra recensioner från bland annat Tyskland och Turkiet. Bandets låtar har spelats på olika radiostationer runt om i världen såsom Mexiko, Grekland, Nederländerna, USA och Sverige. Den har även inkluderats på spellistor på ett antal streamingtjänster.

Social media

Spotify

Apple Music/ITunes

Soundcloud

Instagram

Facebook

Bandcamp

Youtube (länk for videon för Phonophobia)

Till toppen