Laddar Evenemang

Varmt välkommen till Dramatenbarens vackra lokaler där Mother Mink och Sounds Like Moving bjuder på en färgsprakande och explosiv afton fylld av dans, fest och glamour. Kom och insup toner från sammetsmjuk vals till rå och smutsig Pop, Soul-Punk och Surfrock.

 

Tider:

18.30 Johan Axelsson (saxofonist i Mother Mink) tar med sin gedigna samling stenkakor och vänder sina absoluta favoriter. Detta varvas med DJ Sounds Like Moving som husar soul.

 

Live på scen:

21.00  Sounds Like Moving

22.00  Mother Mink

 

SOUNDS LIKE MOVING

 

Har länge varit aktiv i Stockholms soulscen och har jobbat med artister såsom Kristin Amparo, Malena Uamba och har genom åren haft ett kontinuerligt samarbete med Samson For President under bolaget Flowfree Productions.

 

2016 Släppte Sounds Like Moving EP’n Sketches, där han mästerligt lät 60-talets R n’ B och soul filtreras genom en modernare produktion. Han har sedan dess framfört den i Frankrike, Tyskland, Holland, Australien och nyligen i Tokyo.

 

Med rötter i Hip-hop och hjärtat i Soul skapar han filmiska produktioner inbäddade i elektroniska och organiska ljudlandskap. Tillsammans med sina musiker The Kimonos balanserar Sounds Like Moving en välputsade skör komposition med ett oslipat smuts och beskriver därmed sin musik som

Soul-Punk.

Det senaste året har bestått av produktion och skrivande av nytt material som nu börjar leta sig ut ur

studion.

 

Trummor: Patrick Lundin

Bas: Carl Greder

Gitarr: Jens Elford

Sång: Mikael Norinder

 

https://open.spotify.com/album/1XgvUtqhEKcbtJFaHzBP1I

https://youtu.be/umTjEbtqZbQ

 

MOTHER MINK

 

“En färgglad kabaré av plippande pop”, Per Sinding-Larsen.

En explosion av energi och skruvad avantgardepop toppat med innerlig publiknärvaro. Mother Mink är bandet som charmar publiken till att dansa, sjunga och samtidigt reflektera över vår tids stora globala utmaningar. Med en barytonsaxofon kopplat till en massa effekter genom en basförstärkare, två skinande blippiga synthar, skruvad surf-gitarr, trummor och kraftfylld sång skapar Mother Mink ett nytt sound som är unikt och ytterst sällsynt. Bandet skriver medryckande hits i en ny form och är en hundraprocentig live upplevelse. I dagsläget jobbar Mother Mink för fullt med att slutföra sitt första album.

Mother Mink är signade på Sony music Sweden och har under våren 2018 varit på tysklandsturné samt släppt sin senaste singel ”Plastic ghost”. Låten är en kampsång för haven och lyfter frågan om problemet med all plast i världshaven. Trots bandets färgglada och lekfulla uttryck surrar alltid ett allvar i minkarnas musik. Bandet sjunger bland annat om miljöproblem, det urspårade konsumtionssamhället och djup innerlig kvävande längtan. Många låtar lyfter teman kring vår artificiella och överdrivna värld. Allt detta toppat med genuin och även hysterisk glädje. Musiken är teatralisk, energifylld, svängig, humoristisk, kärleksfull och har många hookiga melodier. Bandets musikaliska referenser grundar sig i alltifrån jazz, punk och rock ´n´roll.

 

Vokal: Fanny Wistrand

Amplifierad baritonsaxofon: Johan Axelsson

Synth: Marcus Arborelius

Trummor: Andreas Hammarquist

Gitarr: André Kristiansson

 

https://www.youtube.com/watch?v=C6emygtIXzs

https://youtu.be/MCZKTV0cPq4

https://www.youtube.com/watch?v=BpmbeRGL2ZA

https://open.spotify.com/artist/66WPDyEYF2mkehPImx81OC

http://www.mothermink.com/

www.instagram.com/motherminkmusic

 

I Dramatens gamla biljettkontor huserar Dramatenbaren, en plats där man kan ta del av livescen, väldigt bra mat till bra pris, genomarbetad drinklista och service i en helt unik miljö!  Dramatenbaren (ingång via Dramatens huvudentré, dörren längst till vänster), Nybroplan, 17-00 live ca 21, fri entré

VÄLKOMNA!

www.facebook.com/dramatenbaren/

Till toppen