Laddar Evenemang

MATEAS

 

Multikonstnären Mateas släppte sitt första solo-album Mask off förra året och bjuder nu in till Releasekonsert. Musiken kan beskrivas som Alternativ Pop med feel-good vibes och albumet är samproducerat med Jens Back från Lars Winnerbäcks originalband Hovet. Hans texter handlar bl.a. om sårbarhet, mod, tacksamhet och hängivelse. Att se det positiva under livets motgångar, släppa taget om det förflutna och viljan att göra en positiv skillnad.

 

Mateas är född i Stockholm, men startade sin karriär i USA där han utbildade sig till både sångare, musiker och musikalartist på Musicians Institute i Los Angeles och The American Musical & Dramatic Academy i New York. Sedan dess har han gjort över 700 uppträdanden som soloartist, sångare i band och vokalgrupper, och i musikaler och musikteater-produktioner.

 

Han har bl.a. uppträtt med musikteater-ensemblen RJK på Nobelmiddagen, Prinsessan Viktoria’s bröllop, Dramatens samtliga scener och gjort mängder av turnéer runt om i Sverige och utomlands. Han har även spelat huvudroll i musikalen 1956 på Oscarsteatern, och i Hair under en nationell turné i Danmark.

 

Mateas har redan gjort flera mindre spelningar sedan albumet Mask off släpptes, senast på Yogagalan på Södra Teatern i Februari, men den officiella Releasekonserten sker onsdag den 25e april. Denna kväll kommer Mateas, tillsammans med sitt kompband, bjuda på de bästa låtarna från albumet samt ett par nyskrivna låtar – allt från finstämda akustiska ballader till ösiga uptempo låtar.

 

Mateas – Sång, Akustisk Gitarr & Elpiano

Emma Beskow – Cello & Backup sång

Niklas Thelin – Elgitarr, Akustisk Gitarr & Backup sång

Douglas Hedström – Bas

Ola Bothzén – Trummor

 

-Great music performed well can not only entertain, but also move, touch, inspire, delight and empower people thats my ambition, thats my call.”

 

Middagsgäster välkomna från 17.30

Bargäster, välkomna från 19.30

Konsert: 20.00-21.00

 

www.mateas.se

www.facebook.com/mateasmusic

Till toppen