Laddar Evenemang

FRIDA ANDERSSON live på Dramatenbaren 9/2!

I Dramatens gamla biljettkontor huserar Dramatenbaren, en plats där man kan ta del av livescen, väldigt bra mat till bra pris, genomarbetad drinklista och service i en helt unik miljö! Varje fredag och lördag bjuder vi på DJ:s och livemusik!

FRIDA ANDERSSON

Frida är uppvuxen i Ekenäs som är en liten stad i Södra Finland. Hon är finlandssvensk och har bott i Stockholm sen 7 år tillbaka.
Fridas pappa (Bosse Andersson) är vissångare. Att växa upp med en ständigt närvarande viskultur runt sig, har satt sina spår i Fridas musik och sättet hon valt att driva fram sin karriär på. Det handlar om det avskalade och nära. Det fullständigt okonstlade och naturliga, som aldrig ens drömt om att låta ballt eller sträva efter att vara särdeles kreddigt. Samma gäller hela Fridas image.

När man tar en titt på Anderssons konserthistoria, ser man att hon spelat med bl.a. Bo Kaspers Orkester runtom i Norden, spelat på ett flertal stora festivaler i Kina, uppträtt på Rachel Bråthén’s (Yoga Girl) event i San Francisco, för att nämna några och i höst gästar hon Emil Jensens turné.

Som 19-åring fick hon skivkontrakt med Cosmos Music Group och debutalbumet ”Busy Missing You” släpptes 2009 i Sverige, Finland, Kanada och Polen. Två år senare (2011) startade hon sitt egna skivbolag, Casual Friday Music och har sedan dess varit sin egna chef. 2012 gav hon ut albumet ”Sister”.
År 2013 började Frida skriva låtar på sitt modersmål, finlandssvenska. Det resulterade i albumet ”Håll mej hårt” som släpptes i Sverige i januari 2014. Under hösten samma år fick Andersson åka med som gästartist på Bo Kaspers Orkesters julturné i Norden och någon månad innan blev hon belönad med Vegapriset som Årets Kvinnliga Artist av svenska radion i Finland.
Samarbetet har fortsatt med Bo Sundström och de har släppt två låtar ihop. ”Drömlänges” och duetten ”Paradiset” (båda låtarna finns med på nya albumet) och 2016 släpptes hennes andra album på modersmålet, ”Den som letar efter guld”. 2017 firade Finland stort. 100 år som självständigt land. Det valde Frida att hylla på sitt egna sätt,
genom att spela in en EP med tolkningar av kända finlandssvenska visor som ligger henne nära
om hjärtat.

http://fridaandersson.fi/
https://www.facebook.com/fridaanderssonsmusic/

DJ: Dan Redholm & Ludvig Franzén

Dramatenbaren (ingång via Dramatens huvudentré, dörren längst till vänster), Nybroplan, 16-01, DJ från 20, live 21, fri entré

VÄLKOMNA!
www.facebook.com/dramatenbaren/

Till toppen