Laddar Evenemang

I Dramatens gamla biljettkontor huserar Dramatenbaren, en plats där man kan ta del av livescen, väldigt bra mat till bra pris, genomarbetad drinklista och service i en helt unik miljö! Klubben Etno Clash bjuder på kvällar med världsmusiken i fokus – det blir garanterat ös!

DEN FLYGANDE BOKRULLEN – ”Klezmerski dynamit” 

Den Flygande Bokrullens varumärke har alltid varit en mix av energi, glädje, röj med mycket hjärta och humor. På senare tid även tyngd och dynamik. Bandet har spelat på festivaler och klubbar i bland annat Wien, Berlin, Warszawa, Lublin, Köpenhamn och Lodz. Men också på bröllop och fester över hela landet från Falsterbo till Piteå. Var bandet än har spelat har de gjort publiken lycklig med sin speciella stil som samtidigt är old school och punk. Traditionellt men också egensinnigt.

Många låtar ur repertoaren har hämtats från det tidiga 1900-talets New York-klezmer, med legender som Dave Tarras, Naftule Brandwein och Abe Schwartz. Men där finns också grek-turkiska låtar med lite annan klang men ändå samma känsla. När Den Flygande Bokrullen startade på riktigt för 25 år sedan var de ett av Sveriges första klezmerband. Klezmer är judisk festmusik från Öst- och Centraleuropa. Med emigranter kom den till USA där den fortsatte att utvecklas bl.a. influerad av den tidiga jazzen.

____________________________________________

”Klezmerski dynamit” Teatr NN, Lublin, Polen

”Starkstrom aus Schweden” Fürther Nachrichten, Tyskland

____________________________________________________

Thomas Dawidowski – kontrabas, bastuba

Arvid Pettersson – piano

Matti Pohjola – mandolin, banjo, kornett

Gustav Johansson – dragspel, trombon, baritonhorn

Carl Lindecrantz – trummor, baritonhorn

Lars Ydgren – klarinett

__________________________________________________

www.denflygandebokrullen.nu/klez
https://www.facebook.com/pages/Den-flygande-bokrullen/6950614759
https://www.instagram.com/denflygandebokrullen/

DJ: Masaya 

Dramatenbaren (ingång via Dramatens huvudentré, dörren längst till vänster), Nybroplan, öppet 17-00, live ca 21, fri entré

VÄLKOMNA

www.facebook.com/dramatenbaren/

Till toppen