Laddar Evenemang

I Dramatens gamla biljettkontor huserar Dramatenbaren, en plats där man kan ta del av livescen, väldigt bra mat till bra pris, genomarbetad drinklista och service i en helt unik miljö!

Amanda Andréas sveper in som havet med debutalbum och vårturné

Efter hyllade livekonserter är Amanda Andréas äntligen aktuell med sitt debutalbum ”Som havet”.

– Med ett barn i magen och en värld som skakar känns det viktigare än någonsin att sprida värme, en dos hållbar framtidsförhoppning och mod att säga ifrån. Vad lämnar vi efter till nästa generation? Min förhoppning är att jag genom text, musik, en gnutta komik och allvar, kan få både mig själv och den som lyssnar att tänka längre än till nästa lön.

Sedan debutsingeln ”Var är vi nu?” som släpptes förra året har Amanda prisats för sitt låtskrivande, men också för det engagemang som genomsyrar hennes tonsatta vardagsbetraktelser.

Amanda Andréas liveframträdanden är som en oas i nutiden rusningstrafik, där hennes låtskatt varvas med personliga mellansnack i en varm och vass blandning som delvis lockar till skratt, delvis till tårar. Som ett hav bär hon sin publik, ibland stilla, ibland stormigt, in i framtiden.

Efter hyllade livekonserter är Amanda Andréas äntligen aktuell med sitt debutalbum ”Som havet” . Albumet släpps 22 mars på Sinnamon Music. Albumet är producerat och inspelat utav Simon Ljungman som till vardags bland annat spelar i Augustifamiljen & Håkan Hellström. Sedan debutsingeln ”Var är vi nu?” som släpptes förra året har Amanda prisats för sitt låtskrivande, men också för det engagemang som genomsyrar hennes tonsatta vardagsbetraktelser.

– Tänk att vi nu är här! Det har tagit oss 2 år att spela in detta album. Från att Simon Ljungman frågade om han fick producera det tills det nu är masterat av legenden Classe Persson. Alla låtar på skivan har jag skrivit text och musik till. Jag har sedan fått äran att spela in dom tillsammans med Simon och fantastiska musiker tillika nära vänner som bidragit med sin prägel. Samt det finaste sällskapet på denna resa. Något jag är oerhört tacksam över. Albumet är mestadels inspelat på Simons vind vars värme har varierat med årstiderna, men också på Monicas Zetterlunds flygel som nu står i Palle Bothéns studio i Falköping. Låtarna har jag ”ruvat” fram utifrån funderingar som väckts av vardagen. Många, för att inte säga alla låtar på albumet kretsar kring tid. Att förhålla sig till tiden och vad den gör med oss. Och vad vi gör med den. Frågorna ekar ut i evigheten: om vår samtid, om kärlek som ebbar ut, om nazistdemonstrationer, om ljummet kaffe och om förhoppningar över vad vi kan ge efter till nästa generation. Debutalbumet Som Havet är fyllt av vardagens betraktelser och bär en önskan att det vi gör blir till något större än oss själva – säger Amanda Andréas 

Amanda Andréas liveframträdanden är som en oas i nutiden rusningstrafik, där hennes låtskatt varvas med personliga mellansnack i en varm och vass blandning som delvis lockar till skratt, delvis till tårar. Som ett hav bär hon sin publik, ibland stilla, ibland stormigt, in i framtiden.”

http://www.amandaandreas.com/
https://www.facebook.com/amandaelsaandreas/

Foto: David Andréas

Dramatenbaren (ingång via Dramatens huvudentré, dörren längst till vänster), Nybroplan, 17-00 live ca 20, 200 kr, förköp via Tickster: https://secure.tickster.com/mr7ctccpg1lf5mc

VÄLKOMNA

www.facebook.com/dramatenbaren/

Till toppen