Svenska berättelser på scen

Laddar Evenemang
Detta evenemang har redan ägt rum.

OM UPPSÄTTNINGEN

Plats: Dramatenbaren (tidigare Neondämon)
Speltid: cirka 1 timme och 15 minuter

En serie föreställningar med nya dokumentära berättelser vid varje tillfälle.

Radioprogrammet Svenska berättelser bygger på lyssnarnas egna historier, skrivna och berättade av dem själva. Nu flyttar berättelserna, och lyssnarna, in på scenen i ett samarbete mellan Sveriges Radio och Dramaten.

Medverkar på scenen gör en lyssnare med sin egen berättelse, en musiker och en spoken word-artist. Regi av Niklas Mesaros, som även regisserar Spoken word på Dramaten. Producent och dokumentärt textansvarig: Ola Hemström, Sveriges Radio.

Radioprogrammet Svenska berättelser tilldelades våren 2013 Public Service klubbens Ikarospris för Erika Svantesson berättelse “Det omöjliga valet.”

 

Medverkande 12 april

Pel Rostam – Berättaren som vill beröra. Pel vill förändra och kommunicera med sina medmänniskor genom försoning och kärlek. Kvällens program är en hyllning till systern han aldrig fick träffa och ett upprop för en fredligare värld fri från mäns våld mot kvinnor.

Sara Nazari – Sara är bara 18 år, men har redan gjort avtryck med sin poesi. Hon har turnerat med föreställningen Ortens Verklighet och uppträtt på bl. a. Unga Klara i Stockholm. Med poetisk briljans och ärlighet talar hon från hjärta till hjärta

Lisa Grotherus – Musiker, kompositör med klarinett och basklarinett  som huvudinstrument. Lisa har musikaliska rötter i jazzen med grenar som sträcker sig naturligt mot blues, folk- och popmusik. Hon skriver inte bara musik åt sina egna band, utan jobbar även som teatermusiker och har gjort filmmusik samt konstprojekt

Fri entré, i mån av plats

I samarbete med Kungliga Dramatiska Teatern

Till toppen